Fortaco grupa kupila Rapp Zastavu, ušla na srpsko tržište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021, 19:03

Fortaco grupa kupila Rapp Zastavu, ušla na srpsko tržište

Fortaco grupa, kompanija u oblasti teške mašinerije i pomorske industrije, kupila je kompaniju Rapp Zastava iz Gruže koja proizvodi vitla i druga rešenja za pomorsku industriju.

U saopštenju Fortaco navodi da tom akvizicijom širi geografsko prisustvo i ponudu iz oblasti pomorske industrije.

Ta akvizicija, kako je navedeno, za Fortaco grupu predstavlja nove kapacitete u oblastima čelicnih konstrukcija i montaže mašina, kao i u segmentu teških mašina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Godina 2020. predstavljala je izuzetne tržišne uslove za sve nas. Na osnovu dobrih rezultata tokom teške godine, sa zadovoljstvom mogu da najavim širenje Fortaco Grupe u Srbiju akvizicijom Rapp Zastave, koja je u skladu s našom strategijom da budemo vodeći partner u industriji teške mašinerije i pomorske opreme", kaže predsednik i izvršni direktor Fortaco grupe Lars Hellberg.

Fortaco je vodeći nezavisni strateški partner u oblasti teške mašinerije i pomorske industrije, koji u svojoj ponudi ima tehnologiju, kabine za vozila, čelicne proizvode i sklopove vozila.

Kompanija posluje na više evropskih i azijskih poslovnih lokacija i tehnoloških centara.

Rapp Zastava se nalazi u Gruži i zapošljava 150 radnika.

Moderna fabrika u Gruži izgrađena je 2014. godine sa 10.000 metara kvadratnih proizvodnog prostora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.