Formirana nova ABA liga

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana nova ABA liga

Klubovi učesnici ABA lige i šest nacionalnih saveza iz kojih dolaze danas su se na sastanku u Zagrebu dogovorili o formiranju i registraciji novog regionalnog takmičenja, koje će u potpunosti biti u vlasništvu 12 timova koji u njemu učestvuju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici košarkaških saveza BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, kao i svih 12 klubova koji učestvuju u ABA ligi. Nakon sastanka je na adresu Patrika Baumana, generalnog sekretara FIBA, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poslata izjava koju su potpisali predstavnici svih šest saveza.

"Vjerujemo da je ova liga neophodna za razvoj košarke, ispunjava uslove za priznanje od strane FIBA Europe. U skladu s tim će se novoformirana Jadranska košarkaška liga (ABA liga) obratiti FIBA Europe", stoji u pismu koje je upućeno na adresu generalnog sekretara FIBA.

Ovim će, po svemu sudeći, završiti saga u vezi s regionalnim takmičenjem. Sada ostaje da se vidi da li će FIBA biti zadovoljna promjenom upravljačke strukture u takmičenju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klubovi ipak vlasnici regionalne lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2015

Košarkaški savezi, klubovi učesnici Jadranske lige i njeno rukovodstvo postigli su danas dogovor u Zagrebu o formiranju novog regionalnog takmičenja koje će u potpunosti biti u vlasništvu klubova, prema standardima Međunarodne košarkaške federacije (Fiba)...Klubovi učesnici Jadranske lige,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.