Formirana Radna grupa o sprovođenju zakona o pomoći porodici

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana Radna grupa o sprovođenju zakona o pomoći porodici

Radna grupa za praćenje sprovođenja mera koje su propisane Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom formirana je i na njenom čelu će biti ministarka bez portfelja u Vladi Srbije, zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, članovi Radne grupe su predstavnici tog ministarstva i Ministarstva finansija, kao i Republičkog zavoda za statistiku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da će se u skladu sa ekonomskim mogućnostima mere tog Zakona prilagođavati novim okolnostima.

"Formirali smo Radnu grupu kako bismo pratili sprovođenje Zakona s jedne strane, ali paralelno sa tim i na koji način nekim budućim izmenama ovog Zakona da pomognemo majkama u Srbiji. Radna grupa će odgovorno i svakodnevno vršiti analizu mera, jer samo uz pomoć konkretnih podataka i pravih činjenica možemo planirati neke buduće izmene Zakona koje će biti u korist majki", kazao je Đorđević.

U saopštenju se dodaje da je Đorđević rekao da će Vlada Srbije iz godine u godinu izdvajati sve više novca za majke, kao i da je u planu uveđenje i dodatnih privilegija, ali sve u skladu sa ekonomskim mogućnostima zemlje.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Formirana Radna grupa za praćenje zakona o podršci porodici

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018

Radna grupa za praćenje sprovođenja mera koje su propisane Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom formirana je danas i na njenom čelu će biti ministarka bez portfelja u Vladi Srbije, zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović...Kako se navodi u saopštenju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.