Formiran predmet, naloženo ispitivanje majke dečaka ubice sa Vračara

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 10:52

Formiran predmet, naloženo ispitivanje majke dečaka ubice sa Vračara

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ "Vladimir Ribnikar" od 3. maja 2023. godine.

Podsetimo, maloletni K. K. lišio je života devet lica i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K., majke maloletnog K. K., stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 Krivičnog zakonika.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K., da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladimir Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K. K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.