Formiran Savet za Srbe u regionu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2009, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran Savet za Srbe u regionu

Ministar za dijasporu Srđan Srećković izjavio je da je konstituisan Savet za odnose sa Srbima u regionu, koji će donositi strateške smernice i koordinirati rad svih državnih organa koji učestvuju u sprovođenju politike prema Srbima u regionu.

- Konstituisanjem saveta šaljemo poruku da želimo da budemo moderna i demokratska zemlja koja ima strateški cilj da bude ekonomski i politički lider na zapadnom Balkanu, ali i zemlja koja ima svoje legitimne, nacionalne i državne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << interese kao što ih imaju sve zemlje sveta - rekao je Srećković.

Ministar je istakao da je Srbija ponosna na stepen zaštite manjinskih prava nacionalnih zajednica u Srbiji, ali i da traži isti tretman za sve pripadnike srpskog naroda u zemljama regiona.

Na čelu Saveta je predsednik Republike Boris Tadić, a članovi tog tela su premijer Mirko Cvetković, ministri Vuk Jeremić, Diana Dragutinović, Žarko Obradović, Bogoljub Šijaković, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.

Poslednjih godina vidna je promena na bolje i zato rezultati ovog prvog Saveta za odnose sa Srbima u regionu treba da budu veoma značajni za njihovu egzistenciju i buduće ekonomske i političke odnose sa matičnom državom, ocenio je Srećković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.