Formiraju se komisije za procenu štete od nevremena u zapadnoj Srbiji (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2024, 19:16

Formiraju se komisije za procenu štete od nevremena u zapadnoj Srbiji (VIDEO)

Teško nevreme pogodilo je juče zapadnu Srbiju. Zabelelo se od grada u mioničkom kraju, Osečini, Ivanjici, Krupnju, selima oko Arilja i delovima Požege, a vremenske nepogode nanele su velike štete poljoprivredi i domaćinstvima. Počela je procena štete nakon oluje praćene gradom i obilnim pljuskovima.

Nakon nekoliko dana sa temperaturama koje su prelazile i 40 podeljak, a kako su meteorololozi i najavili, veliko nevreme zahvatilo je u subotu Zapadnu Srbiju.

Naveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problem napravio grad koji je padao u vidu ledenih lopti i naneo veliku štetu usevima, automobilima i domaćinstvu.

Rušio je grane, oštetio kuće, voćnjake i bašte.

Najgore je bilo u Osečini, Mionici, Ivanjici i Valjevu.

U pogođenim delovima Srbije formiraju se komisije za procenu štete.

Velika količina kiše koja je pala za kratko vreme blokirala je saobraćajnice u Mionici, a ni protivgradne rakete koje nisu mogle da ublaže oluju.

Grad je pado i u Bačkoj i Sremu, ali nije pričinio veću materijalnu štetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.