Fon der Lajen pisala Vučiću: Pruga Beograd-Niš-Preševo ogroman pomak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 16:00

Fon der Lajen pisala Vučiću: Pruga Beograd-Niš-Preševo ogroman pomak

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen uputila je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem mu je zahvalila na produktivnom sastanku u Briselu 26. aprila i poručila da se posebno raduje saradnji na velikom projektu modernizacije železničke pruge Beograd-Niš-Preševo, piše "Blic".

Kako se navodi u pismu, u koje je list imao uvid, fon der Lajen je ocenila da je projekat "ogroman pomak i važna prekretnica u našim budućim odnosima" i istakla da je "srećna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što se ovaj projekat nalazi u Ekonomskom i investicionom planu za Zapadni Balkan, koji je Evropska komisija usvojila prošle jeseni."

Predsednica Evropske komisije poručila je da "Komisija već radi punom parom na realizaciji projekta".

U pismu je, takođe, insistirala na što bržoj i bližoj saradnji s Vučićem kako bi projekat modernizacije železnice bio što efikasniji.

Za pomenuti projekat ona je naglasila da je važan, posebno u ovom trenutku koji je nazvala izazovnim.

"Radujem se što ću i dalje raditi sa vama na izgradnji sigurne, zdrave i jake Evrope", poručila je fon der Lajen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.