Folksvagen ne može bez tužbi

Izvor: Mondo, 05.Nov.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen "ne može" bez tužbi

Oštećeni vlasnici automobila smatraju da ih je VW svesno obmanuo

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Kancelarija za zaštitu potrošača Nemačke i Nemački automobilski klub (ADAC) podigli su novu tužbu protiv najvećeg evropskog proizvođača automobila. Oni su učinili u ime vlasnika automobila oštećenih zbog skandala oko manipulacije sa dizel motorima.

A prosečni Srbin vozi VW dizelaš iz 2003.

"Tužbom želi da se dokaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Folksvagen svesno obmanjivao svoje klijente manipulisanjem rezultata testiranja izduvnih gasova", stoji u saopštenju Kancelarije za zaštitu potrošača i ADAC-a, prenosi portal seebiz.eu

"Volkswagen je prevario i svojim klijentima je dužan odštetu", smatra Klaus Muler, predsednik Kancelarije za zaštitu potrošača Nemačke.

Ova tužba protiv VW-a jedna je od prvih tužbi takve vrste, a omogućuje je takozvani zakon o oglednim procesima koji je prošle nedelje stupio na snagu u Nemačkoj.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.