Fish in Oil svira u DKSG

Izvor: Danas, 11.Feb.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fish in Oil svira u DKSG

Beograd - - Sastav Fish in Oil nastupiće u petak, 12. februara, od 21 sat u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad. Od svog nastanka 1993. godine u Prištini grupa je prošla kroz brojne inkarnacije, a njeni članovi su bili mnogi muzičari koji su poslednjih godina prisutni na domaćoj sceni.

Sastav izvodi instrumentalnu muziku na tragu bluzu, rokenrolu, surfu, folk muzici, fri džezu, filmskoj muzici i pank roku, vešto izbegavajući svrstavanje u bilo koji od tih pravaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Njihova muzika oslikava vreme i podneblje u kome je nastala: vreme u kome je sadašnjost nemoguće sagledati bez osvrta u prošlost i podneblje gde su tako izmešani uticaji istočne i zapadne kulture. Grupa izvodi kompozicije gitariste Bratislava Radovanovića, a svoj prvi album nazvan "Poluostrvo" je objavila 2012. godine. Drugi album nazvan "Drnč" grupa je objavila u oktobru 2013. godine, neposredno pred Beogradski džez festival na kome je i nastupila. Treći album je na putu. Članovi sastava su: Branislav Radojković, Tom Feđa Frenklin, Veljko Nikolić - Papa Nik, Dušan Petrović i Bratislav Radovanović.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.