Finska i Danska unapredile palestinski status

Izvor: Blic, 03.Maj.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska i Danska unapredile palestinski status

Finska i Danska unapredile su danas status palestinskih diplomatskih misija, objavili su danas šef finske diplomatije Erki Tuomioja i njegov danski kolega Vili Soevndal posle sastanka nordijskih šefova diplomatija u Stokholmu.

Soevndal je kazao da taj potez znači da Palestina dobija isti status kao ambasade drugih zemalja u Helsinkiju i Kopenhagenu, dodavši da obe zemlje veruju da je palestinska samouprava stigla vrlo daleko poslednjih godina.

Svih pet nordisjkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemalja, uključujući Švedsku, Norvešku i Island glasale su za unapređenje palestinskog statusa u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija prošle godine u novembru, od entiteta posmatrača, u državu nečlanicu, posmatrača.

Time je de fakto priznata palestinska državnost, čemu su se Sjedinjene Američke Države i Izrael oštro protivili, ističući da put do nezavisne države vodi kroz pregovore.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.