Finansijski najbolje stoji ministar finansija

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansijski najbolje "stoji" ministar finansija

Istraživačka mreža KRIK nastavlja da objavljuje bazu imovine članova Vlade Srbije i njhovih porodica. Do sada su objavljeni profili 11 ministara, a do petka će biti objavljeni svih 20, među kojima i premijer. Tada ćemo definitivno saznati ko je u Nemanjinoj 11 najbogatiji, a prema dosada objavljenim podacima najbolje "stoji" ministar finansija.

Ministar finansija, finansijski stoji najbolje i to po vrednosti nekretnina koje poseduje. Dušan Vujović, pokazuje istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << KRIK-a, poseduje dve kuće u Vašingtonu, od kojih svaka vredi skoro milion evra, ima i stan u Budvi, dok u centru Beograda njegova porodica poseduje tri stana u kući koja je proglašena kulturnim dobrom. Sve ukupno vredi skoro tri miliona evra.

U stopu ga sledi ministar Milan Krkobabić, čija porodica poseduje imovinu vrednu 1,8 miliona evra: između ostalog šest stanova, dve kuće i dve poslovne zgrade. Za razliku od svih ostalih, Krkobabići svoje poslove drže unutar porodice. Bave se prodajom opreme za štampu, a glavna porodična kompanija vodi se na ime ministrove majke.

Ovi podaci ne nalaze se na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije jer su ministri, prema Zakonu, obavezni da prijave samo svoju i imovinu supružnika, ali ne i najbližih srodnika. U tome i jeste problem, tvrde u KRIK-u.

„Na samog ministra će se naći nešto jako malo, dok ako pogledate porodicu naći ćete ogroman deo imovine. To je na kraju krajeva i slučaj s premijerom koji na sebe ima samo jednu garsonjeru od 30 kvadrata, dok njegova cela porodica ima blizu 900 kvadrata stambenog prostora samo u Beogradu“, rekao je za N1 Stevan Dojčinović, glavni urednik istraživačke mreže KRIK.

Veliki broj nekretnina poseduje i porodica ministarke Ane Brnabić. KRIK navodi da se na njeno ime vodi stan u Beogradu od 382 kvadrata, ali i zemljište i kuća na hrvatskom ostrvu Krk koje su joj, kaže ona za Krik, ostavili baba i deda.

"Porodični dogovor je bio da se sva dedina imovina u Hrvatskoj prebaci na moje ime tokom ostavinske rasprave, ali je realno da je cela imovina u Hrvatskoj i dalje porodična. Nisam sigurna kolika je vrednost, jer brat i ja nismo nikada želeli da je prodamo. Ona za nas ima prvenstveno emotivnu vrednost“, rekla je ministarka za KRIK.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović kaže da ljudi treba da znaju ko su im ministri, šta poseduju oni, a šta članovi njihove uže porodice. Ispostavlja se, međutim, da ni sama ministarka nije znala da je stan u kome živi u Beogradu njen muž stavio pod hipoteku.

„To su mi novi podaci, ja ne znam da je taj stan pod bilo kakvom hipotekom. To jeste stan mog muža, ali ja o tome ne znam ništa“, rekla je Đukić Dejanović za KRIK.

Stan u Beogradu od 140 kvadrata od 1990. godine poseduje i ministarka građevine Zorana Mihajlović. Zanimljivo je, međutim, da iako je pokrenula Zakon o legalizaciji, njen stan nije legalizovan. Zahtev za legalizaciju ministarka je podnela u martu 2015.

"Zbog promene zakona ja sada moram da postanem vlasnica dela zemlje ispod zgrade da bih išla dalje u proces legalizacije“, kaže Mihajlović.

Ona nije jedina koja ima nelegalizovanu imovinu. Ko još i šta sve biće poznato kada će biti objavljeni profili premijera i ostalih ministara. Spisak se tu, međutim, ne završava.

Sledeći su budući predsednički kandidati, jer će baza imovine koju poseduju oni i njihova uža porodica biti objavljena mesec dana pred predsedničke izbore. Potom će na red doći šefovi poslaničkih grupa u Skupštini Srbije.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Čeka se proglašenje najbogatijeg ministra

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2016

Ministar finansija, finansijski stoji najbolje i to po vrednosti nekretnina koje poseduje. Dušan Vujović, pokazuje istraživanje KRIK-a, između ostalog, poseduje dve kuće u Vašingtonu, od kojih svaka vredi skoro milion evra. U stopu ga sledi ministar Milan Krkobabić, čija porodica poseduje imovinu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.