Finale SIM u Splitu, učestvuje više od 1.000 školaraca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale SIM u Splitu, učestvuje više od 1.000 školaraca

- Regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM), koje će okupiti više od 1.000 dečaka i devojčica iz Srbije, BiH i Hrvatske, počinje sutra u Splitu i traje do 22. avgusta.

Srbiju će predstavljati 300 mladih sportista u 10 sportova, igraće se širom Splita, od čuvene hale Gripe, pa do terena u studentskom centru Kampus.

"I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naŠ osnovni cilj, a to je da se duh Igara širi i da se borimo za svaki dečiji osmeh. Sport, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, su skraćenice koja simbolizuje mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih. Deci učesnicima u Splitu želim da se druže, da steknu nove prijatelje, takmiče se i imaju mini letovanje. A na kraju i da uživaju na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja Igara, koja će se po tradiciji održati na Rivi", izjavila je predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

Igre, kojima podršku daju predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije, i ove godine opravdale su očekivanja jer je, samo u Srbiji, učestvovalo više od 75.000 školaraca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.