Finale Beovizije 3. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2019, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale Beovizije 3. marta

Festival Beovizija, na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, ove godine imaće tri takmičarske večeri, saopštila je danas Radio-televizija Srbije (RTS).

Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za pesmu koja će predstavljati Srbiju na na Evrosongu je 3. marta.

Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS i RTS Planeti od 21 čas. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2019".

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2019".

Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu u toku februara biće objavljene na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS za Pesmu Evrovizije, a izvođači će imati priliku da svoje pesme predstave i kroz Jutarnji program RTS i emisiju "Šarenica".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.