Filozofski i dalje u blokadi

Izvor: Mondo, 10.Okt.2014, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filozofski i dalje u blokadi

Filozofski fakultet u Beogradu i danas je pod blokadom studenata. Studenti koji su tamo proveli noć tvrde da neće napustiti zgradu sve dok nadležni ne pristanu na pregovore.

Foto: MONDO/Lana Stošić

Zahtevi studenata
su da se budžetskim studentima prijavljivanje iznad 60 bodova nenaplaćuje, kao i da im se ne oduzima mogućnost prijave preko 70 bodova.

Traže i da se vrati finansiranje produžene godine iz budžeta za sve studente >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji su ostvarili isti upisujući četvrtu godinu, kao i da prva ispitna prijava bude besplatna za sve studente, a da se svaka naredna plaća 100 dinara, za razliku od dosadašnjih 420 i novouvedenih 460 dinara.

“Celu noć smo proveli na fakultetu, a niko od nadležnih nam se nije obratio. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa dekanom, ali je rekao da nema vremena da nas sasluša”, rekao je za MONDO jedan od predstavnika studenata okupljenih u “Samoorganizovani studentski pokret 2014”.

On je istakao da Uprava fakulteta nema nikakvo opravdanje što neće da sasluša studente.

"Mi ne želimo da blokiramo fakultet, ali smo na to primorani, jer neće da saslušaju naše zahteve", dodao je predstavnik studenata.

Slušaonice na Filozofskom su zaključene, nastave nema, a amfiteatar je prazan.

Po zgradi fakulteta izlepljeni su transparenti:"Blokada je u toku", "Stop pljački studenata", "Dođi na zbor", "Vi nas ne slušate, mi vas ne puštamo" i "Izvinite, koliko košta budžet".

Studenata ima dosta ispred zgrade Filozofskog fakulteta gde potpisuju peticiju za podršku studentskim zahtevima.

Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević je rekao je ranije danas da blokada i dalje traje, kao i da će tokom dana biti održan sastanak Uprave, nakon čega će imati više informacija.

Blokada Filozofskog fakulteta počela je sinoć u 18 sati.

Protest na Filozofskom fakultetu nevezan je sa velikim protestima studenata koji su svoje zahteve predali Ministarstvu prosvete i sa kojima se danas sastao ministar Srđan Verbić.

(L.S)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.