Filozofski fakultet: Prekinite blokadu do sutra u 8

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2011, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filozofski fakultet: Prekinite blokadu do sutra u 8

BEOGRAD -

Zahtevi studenata koji blokiraju Filozofski fakultet u Beogradu nisu u nadležnosti fakulteta, saopštila je danas uprava te visokoškolske ustanove i pozvala studente da sutra ujutru prekinu blokadu.

Nastava na Filozofskom fakultetu blokirana je od 20. oktobra.

"Obaveštavamo vas da se ni jedan od iznetih zahteva ne nalazi u nadležnosti Filozofskog fakulteta", navodi se u odgovoru uprave upućenom na danas primljeno obaveštenje studentskog Plenuma tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fakulteta.

Član Plenuma studenata Filozofskog fakulteta koji je želeo da ostane anoniman rekao je agenciji Beta da su studenti danas upravi predali svoje pismene zahteve, iako su "poznati", pošto se dekanica Vesna Dimitrijević žalila da zahtevi nisu predati upravi fakulteta.

Studenti traže da svi koji imaju 48 bodova narednu godinu studija mogu da upišu o trošku državnog budžeta, da školarine ne premašuju nivo tri minimalne mesečne zarade, kao i da apsolventski staž bude ponovo uveden.

Taj student je dodao da je upravi upućen još jedan zahtev - da blokada šaltera u studentskoj službi, do koje je došlo 21. oktobra, bude prekinuta i naveo da je na fakultetu danas pokrenuta peticija s istim zahtevom.

U saopštenju uprave fakulteta negiraju se navodi da je uprava blokirala rad šaltera, već da su zaposleni bili sprečeni fizičkim pretnjama učesnika blokade.

Član Plenuma je naveo da su šalteri danas radili i da su se ispiti normalno odvijali, ali da je nastava blokirana.

Uprava Filozofskog fakulteta pozvala je studente da do sutra ujutru prekinu blokadu.

"Pozivamo vas da blokadu normalnog rada fakulteta sa studentima okončate do sutra u 8.00", dodaje se u odgovoru uprave Filozofskog fakulteta upućenom Plenumu u kojem se izražava zabrinutost za regularnost zimskog semestra i mogućnost studenata da slušaju predavanja i izlaze na ispite.

Nastava je, osim na Filozofskom, sa istim zahtevima od 17. oktobra blokirana i na Filološkom fakultetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uprava pozvala studente da do sutra prekinu blokadu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2011

BEOGRAD- Uprava Filozofskog fakulteta pozvala je studentski Plenum tog fakulteta da prestane sa "primjenom nasilnih metoda" i da do sutra ujutru prekine blokadu rada te visokoobrazovne institucije zbog, kako se navodi, opasnosti da regularnost zimskog semestra bude ugrožena.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Studenti: Ne odustajemo od zahteva

Izvor: B92, 25.Okt.2011, 01:45

Beograd -- Posle baklje i dojava o lažnoj bombi studenti nastavljaju protest na Filološkom i Filozofskom fakultetu u Beogradu, piše "Politika"...Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović rekao je juče da je izveštaj prosvetne inspekcije na Filološkom i Filozofskom fakultetu završen i da će...

Nastavak na B92...

Fakultet blokirao studente

Izvor: Njuz.net, 25.Okt.2011

. Blokirani studenti na Filozofskom fakultetu.. BEOGRAD, 25. oktobar 2011, (Njuz) - Beogradski filozofski fakultet blokirao je pre nekoliko godina više hiljada studenata koji su ga upisali, javljaju izvori iz studentske unije.. Prema izjavama studenata, Filozofski fakultet je počeo sa blokadom studenata...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.