Filmski kamp Interakcija 2011

Izvor: RTS, 19.Avg.2011, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski kamp "Interakcija 2011"

Šesti međunarodni studentski filmski kamp "Interakcija 2011" okupio je dvadesetak mladih studenata iz 17 zemalja koji će snimati dokumentarne filmove u Užicu, Čačku, Kosjeriću i Požegi.

Dvadesetoro studenata iz 17 zemalja sveta u okviru 6. Međunarodnog studenskog filmskog kampa "Interakcija 2011" završava dokumentarne filmove u Užicu, Čačku, Kosjeriću i Požegi.

Užička ekipa koju čini jedna Ruskinja, Bugarka, Srpkinja, Egipćanin i Kostarikanac u filmu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se bave različitošću dva umetnika koji obrađuju isti materijal - kamen, pri tom, studenti usklađuju i svoje profesionalne osobenosti.

"Ovde je mnogo novih kontakata, novih saznanja o raznim nacionalnostima, raznim mentalitetima i upravo je to ono što mi se dopada", kaže Elizabeta Parfentijeva, student režije zvuka iz Rusije.

"Iako se znamo tek nekoliko dana oseća se hemija prijateljstva, a profesionalne razlike moramo da prevazilazimo, jer svi imamo zajednički cilj, svi radimo na jednom projektu", priča Ahmed Ghoneimi, student režije iz Egipta.

Anja Ninković, student produkcije iz Srbije kaže da je ovo odlična prilika da se razmene iskustva sa studentima iz ostalih zemalja, jer su, kako kaže, sasvim različiti principi učenja.

I njima, kao i ekipama koje snimaju dokumentarce u Kosjeriću, Čačku i Požegi predstoji montaža filmova, ali i, kroz programe Interface i Interscreen, predstavljanje zemalja iz kojih dolaze na kamp, izložbe, književne večeri, radionice, ali i izleti, žurke i sportske aktivnosti, što i jeste, po rečima organizatora "Interakcija".

"Ono što je posebna vrednost "Interakcije" je, zapravo, saradnja. Učesnici "Interakcije" nastavljaju saradnju i po završetku kampa kroz profesionalni angažman kasnije", kaže Dejan Petrović, direktor Međunarodnog studentskog filmskog kampa "Interakcija 2011".

Filmovi sa ovogodišnjeg studentskog kampa, pre odlaska na svetske festivale, premijerno će biti prikazani u Požegi 27. avgusta, a dan kasnije i u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.