Filmska pljačka u SAD: Oteli zaposlene u zlatari i naterali ih da otvore sef sa 4 miliona dolara

Izvor: Blic, 13.Apr.2013, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska pljačka u SAD: Oteli zaposlene u zlatari i naterali ih da otvore sef sa 4 miliona dolara

Banda lopova pobegla je sa više od četiri miliona dolara plena iz jedne zlatare u američkom gradu Ferfildu.

Temeljito planirana, pljačka je počela otmicom dva zaposlena u prodavnici i držanjem u stanu 60 kilometara od mesta predstojeće krađe, saopštila je policija u petak.

Četiri ili pet maskiranih muškaraca s rukavicama provalilo je u stan u mestu Meridijen u četvrtak, vezalo i zapušilo usta četiri osobe, uključujući poslovođu i jednog zaposlenog u zlatari >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Linoks" u Ferfildu, saopštila je policija.

Zaposleni su potom pod pretnjom oružjem odvezeni automobilom poslovođe do Ferfilda.

Još se ne zna da li su ih razbojnici ranije pratili ili vrebali u zasedi da ih uhvate, rekao je zamenik šefa lokalne policije. Najpre su u stanu držali vezane i zapušenih usta dvojicu, a zatim još dva njihova prijatelja koji su stigli kasnije.

Kada su odvezeni u zlataru, zaposleni su primorani da otključaju vrata i da unesu pristupne šifre da bi se otvorio sef.

Oteti su posle odlaska lopova ostali vezani i zatvoreni u zadnjem delu radnje, a oslobodili su se do večeri i pozvali policiju.

Lopovima nema ni traga, a automobil poslovođe je nađen u petak.

Policija ne sumnja da su pljačkaši profesionalci jer takva pljačka, kako kažu, traje obično pola minuta do minut, a ova je trajala satima.

To je bila treća pljačka u istoj prodavnici za tri godine, saopštila je policija i dodala da je to, po vrednosti plena, jedna od najvećih krađa ikada u Ferfildu.

VIDEO > Filmska pljačka zlatare u SAD:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Filmska pljačka u SAD

Izvor: RTS, 13.Apr.2013

Pljačkaši u SAD oteli zaposlene u zlatari, pa ih odvezli do radnje i prinudili da otvore sef. Nestali bez traga sa četiri miliona dolara teškim plenom. ..Banda lopova pobegla je sa više od četiri miliona dolara plena iz jedne zlatare u američkom gradu Ferfildu...Pljačka je temeljno planirana, prvo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.