Filmom protiv nasilja

Izvor: Blic, 13.Dec.2010, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmom protiv nasilja

Film “Poslednji čas“, koji je nastao u okviru projekta „Proba za realnost“, premijerno je prikazan sinoć u 20 sati u kulturnom centru Grad. Film promoviše prevenciju nasilja i nenasilnu komunikaciju medju decom.

Ovaj film nastao je kao deo projekta "Proba za realnost" u organizaciji Nevladine organizacije "Pod Teatar” i u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine „Savski venac" i organizacijama RAFT i Cynefin.

Film „Poslednji čas" u realnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vremenu prati čas građanskog vaspitanja u beogradskoj školi dok se uz pomoć profesorke konfrontira nasilništvo koje bi škola radije da zataška. Režirao ga je Iwan Brioc, a u filmu glume učenici beogradskih srednjih škola.

Projekat se sprovodi u srednjim školama na teritoriji Opštine Savski venac i namenjen je prevenciji nasilja i nenasilnoj komunikaciji putem tehnike Forum pozorišta, a podržala ga je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.