Film, televizija i MTV nagrade: Dominacija seije VandavVižn uz šale i skečeve

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 19:51

Film, televizija i MTV nagrade: Dominacija seije VandavVižn uz šale i skečeve

Najitntrigantija Marvelova serija poslednjih godina osvojila je četiri nagrade.

Vandavižn (WandaVision), Diznijev i Marvelov hit, osvojio je četiri nagrade na MTV filmskim i TV nagradama, među kojima i onu za najbolju seriju.

Posle godinu dana odlaganja zbog pandemije korona virusa, ceremonija dodele nagrada, koje se određuju glasovima gledalaca, ponovo je održana uživo u dvorani Paladijum u Los Anđelesu.

Mini serija inspirisana Marvelovim stripovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dešava se posle događaja iz filma Osvetnici: Kraj igre (Avengers: Endgame) iz 2019. godine.

Za sve dečake: Uvek i zauvek (To All The Boys: Always And Forever), tinejdžerska romandža u produkciji stiming servisa Netfliks proglašena je za najbolji film.

Nagrada za najbolju mušku ulogu u filmu pripala je pokojnom Čedviku Bozmanu za muzičku dramu Ma Rainey's Black Bottom.

Bozman je umro 2020. od raka creva u 43. godini.

Nagradu za najbolju debitantsku ulogu dobio je Rege-Žan Pejdž, britansko-zimbabveanski glumac, za ulogu u drami Bridžerton (Bridgerton) - do sada najvećoj TV seriji u produkciji Netfliksa.

"Želeli smo da svi znaju da zaslužuju da im se desi ljubav, zaslužuju da žive srećno do kraja života, bez obzira ko su i odakle su," rekao je u video obraćanju Pejdž, za kog se priča da je u trci da glumi Džejmsa Bonda .

"A ove nagrade, za koje ste glasali vi, pokazuju nam da su vam ove priče dotakle srce".

VandaVižn je osvojila nagrade za najbolju borbu - Vanda protiv Agate - i najboljeg negativca za Ketrin Han.

Han, koji glumi Agatu, primetila je da je nagrada "vrlo ironična" jer "toliko te volim, Lizi Olsen".

Olsen je u šali odgovorila da su možda mogle da dobiju nagradu za najbolji poljubac - koji je zapravo pripao zvezdama Outer Banks Čejsu Stouksu i Medlin Klajn.

Olsen i Han su potom komično odglumile kako bi njihova borba zapravo izgledala bez pomoći kaskaderskih dvojnika.

Spisak dobitnika:

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.