Film o osuđenicima i stražarima u zatvoru: Dokumentarac Isti premijerno prikazan u Amsterdamu

Izvor: Blic, 19.Nov.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o osuđenicima i stražarima u zatvoru: Dokumentarac "Isti" premijerno prikazan u Amsterdamu

Kratkometražni dokumentarni film "Isti" Dejana Petrovića o svakodnevnici života u zatvorima u Srbiji imao je 18. novembra svetsku premijeru u okviru takmičarskog programa 30. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA).

- IDFA je značajna za ekipu filma i mene, ne samo zbog prikazivanja našeg filma u takmičarskom programu ovog prestižnog festivala, već i zbog učešća filma u "Docs for Sale", programu koji okuplja brojne autore, distributere, kupce >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << filmova, predstavnike filmskih festivala iz različitih krajeva sveta. To je prilika da uspostavimo kontakte sa nekima od njih, skrenemo pažnju na film, ali i omogućimo da "Isti" nastavi svoj život, kako na festivalima, tako i kroz emitovanje na televizijama - naveo je Petrović, dodajući da je već imao razgovore sa nekim distributerima na IDFA.

Ovaj kratkometražni dokumentarni film na jedinstven način prikazuje svakodnevicu osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji.

Publika ovog festivala imaće priliku da pogleda film "Isti" i 20, 21. i 24. novembra, a biće prikazan i 22. novembra u okviru programa "Specials of IDFA-shorts: A Sense of Place" sa još tri ostvarenja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.