Izvor: Blic, 19.Avg.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film „Tamo i ovde“ u bioskopima

Film „Tamo i ovde” reditelja Darka Lungulova, koji je za kratko vreme osvojio brojne prestižne nagrade na festivalima širom sveta, u Srbiji će premijerno biti prikazan 9. septembra u Tržnom centru „Ušće”, a već od narednog dana prikazivaće se u bioskopima širom Srbije.

Ekipu ovog veoma uspešnog filma čine Branislav Trifunović, Dejvid Tornton, poznati američki glumac, zatim njegova supruga pevačica Sindi Loper, Mirjana Karanović, Jelena Mrđa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Anton Pagan, Maks King, Freda Lomski. Film je prikazan u okviru beogradskog FEST-a, a potom je u maju ove godine u Americi osvojio nagradu na prestižnom „Tribeca” festivalu u kategoriji za najbolji film čija se radnja dešava u Njujorku. Mirjana Karanović je proglašena za najbolju glumicu na festivalima „Cinema City” u Novom Sadu i „Sofest” u Sopotu, Lungulov je u Sopotu nagrađen kao najbolji režiser, a tumač glavne uloge Amerikanac Dejvid Tornton je proglašen najboljim glumcem na Festivalu „Hoboken” u SAD. „Tamo i ovde” je dobio specijalnu nagradu žirija na japanskom festivalu „Skip City International”, potom je prikazan i na festivalu u Karlovim Varima.

Podsetimo, radnja filma prati depresivnog Njujorčanina, propalog muzičara Roberta (Dejvid Tornton) koji mora prinudno da se seli zbog neplaćene kirije. Poziva transportnu službu i tako upoznaje emigranta iz Srbije Branka (Branislav Trifunović), koji želi da dovede u Ameriku svoju devojku Ivanu (Jelena Mrđa). Branko plaća Robertu put do Beograda da se venča sa Ivanom kako bi ona dobila vizu. Dok u Beogradu čeka na ostatak dogovorenog novca, Robert je smešten kod Brankove majke Olge (Mirjana Karanović) sa kojom pronalazi ljubav"

Priča o Džeksonu

Režiser Darko Lungulov trenutno piše scenario za svoj drugi film „Spomenik Majklu Džeksonu”, za koji se nada da bi ga mogao snimati u Srbiji iduće godine. Usred rada na scenariju zatekla ga je krajem juna vest o smrti kralja popa, i zbog toga je morao čak nakratko da prekine pisanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.