Film “Sestre” otvoriće kampanju protiv nasilja nad ženama

Izvor: Blic, 24.Nov.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film “Sestre” otvoriće kampanju protiv nasilja nad ženama

Srpski film “Sestre” otvoriće, na poziv kancelarije Ujedinjenih nacija u Beču, kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, saopšteno je danas iz Medjunarodne organizacije za migracije.

Film koji govori o sudbini devojaka, žrtava trgovine ljudima, biće prikazan povodom 25. novembra - Medjunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Film je delo producentske kuće "Monte Rojal”, pisan je po istinitim dogadjajima, a premijerno je prikazan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Srbiji u aprilu 2009. godine i od kada ga je videlo skoro sedam miliona ljudi.

Cilj autora filma bio je podizanje svesti javnosti o problemu trgovine ženama, a realizovan je uz pomoć Vlade Srbije i logističku podršku vladinih i nevladinih organizacija koje se bave borbom protiv trgovine ljudima, a režirao ga je Vladimir Paskaljević.

Projekat je jedan od pobednika konkursa Evropske unije "Podrška medijima u oblasti evropskih integracija”, dobio je i donaciju Medjunarodne organizacije za migracije (IOM), a zbog zaštite žrtava promenjena su imena, tačna mesta dogadjanja i pojedini detalji radnje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.