Izvor: Blic, 29.Nov.2009, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Medeni mesec" oduševio publiku u Tirani

Film Gorana Paskaljevića "Medeni mesec", u srpsko-albanskoj koprodukciji, dobio je veliki prostor i pozitivne ocene u današnjim izdanjima albanskih medija.

Paskaljević je, sa glumcima Jelenom Trkuljom i Nebojšom Milovanovićem, prisustvovao premijeri tog filma na otvaranju 7. medjunarodnog festivala u Tirani u petak uveče. Projekcija je održana uz prisustvo niza zvanica iz kulturnog i političkog života albanske prestonice, u sali Narodnog pozorišta koje je bilo ispunjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do poslednjeg mesta.

Publici su se poklonili i mnogi albanski glumci, od kojih su neki (Josef Široka, Jilke Mujo) bili prisutni i pre četiri dana na premijeri u Beogradu.

Albanska novinska agencija ATA objavila je danas da su "veteran srpske kinematografije Paskaljević, koscenarista Genc Permeti i članovi filmske ekipe pozdravljeni stojećim ovacijama".

ATA navodi da je Paskaljević izrazio zadovoljstvo posetom Tirani i založio se za dalju saradnju sa albanskim glumcima i drugim filmskim stvaraocima, "na osnovu divnog iskustva" koje je imao tokom snimanja "Medenog meseca".

Ovaj film će početi da se redovno prikazuje u albanskim bioskopima od petka iduće sedmice.

Svetska premijera bila je jesenas u Veneciji, a film je zatim dobio nagrade na festivalima u Valjadolidu i Solunu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.