Film Ederlezi Rising od 12. marta u distribuciji u SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2019, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Ederlezi Rising" od 12. marta u distribuciji u SAD

U formatu kućne zabave (DVD i BR) i putem VOD (Video on Demand) servisa 12. marta počinje distribucija filma "Ederlezi Rising" Lazara Bodrože u Americi.

"Ederlezi Rising", koji će u SAD pod nazivom "A.I. Rising" distribuirati kompanija "Lionsgate", ubrzo potom biće distribuiran u Srbiji i regionu, a tokom marta i u Belgiji, Holandiji (u distribuciji E One), Francuskoj (putem Amazon Prime-a), Italiji (distributerska kuća Eagle), Japanu, Južnoj Koreji, Singapuru i na Tajvanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Naučno-fantastični film reditelja Lazara Bodrože i scenariste Dimitrija Vojnova inspirisan je pripovetkom Zorana Neškovića.

Glavnu žensku ulogu, androida Nimani, igra Stoya, američka glumica srpskog porekla, zvezda filmova za odrasle i društvena aktivistkinja, dok je njen partner slovenački glumac Sebastijan Kavaca.

"Ederlezi Rising" je premijerno prikazan u okviru programa "Srpski film" prošlogodišnjeg Festa na kome je Stoja osvojila nagradu za najbolju žensku, Kavaca za najbolju mušku ulogu, Bodroža za najbolju režiju, a film "Beogradskog pobedinka" za najbolji film, uz ocenu žirija da je "žanrovski inovativan i hrabar iskorak u srpskoj kinematografiji, precizan u realizaciji, dosledno i profesionalno vođen od početka do kraja i ujedno najkompletniji film".

Međunarodnu premijeru film je imao u okviru 37. izdanja Međunarodnog festivala u Briselu, a učestovao je i u programu festivala "Let's CEE" u Beču na kom je osvojio nagradu za distribuciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.