Filipović: Sve zavisi samo od nas

Izvor: Mondo, 10.Avg.2012, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipović: Sve zavisi samo od nas

Srpski vaterpolisti sa nestrpljenjem očekuju polufinalni duel Olimpijskih igara sa Italijanima i najavljuju žestoku borbu za finale i obezbeđenu medalju.

Najbolji vaterpolisti Srbije večeras od 20.50 časova igraće polufinalni meč na Olimpijskim igrama u Londonu protiv selekcije Italije.

Tvrde da dobro poznaju protivnika, ali da, za razliku od meča sa Australijom u četvrtfinalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << moraju da igraju koncentrisano, na najvišem nivou, od prvog do poslednjeg minuta.

"Dobro se poznajemo, veoma ih cenim, ali sve zavisi od nas. Zna se koji su naši ciljevi, daćemo sve što možemo i nadam se finalu. Ali, biće nam potreban mnogo bolji pristup nego protiv Australije u četvrtfinalu, od prvog do poslednjeg minuta", rekao je Filip Filipović, koji godinama već igra na Apeninima i sjajno poznaje italijansku selekciju.

Srbija i Italija kao da su u poslednje vreme "suđeni jedni drugima" na velikim takmičenjima.

Prošle godine u finalu Svetske lige u Firenci Srbija je slavila 8:7, Italijani su se revaširali samo nekoiliko meseci kasnije pobedom u finalu prvenstva sveta u Šangaju, istim rezultatom, da bi u januaru Srbija u polufinalu šampionata Evrope u Ajndhovenu ubedljivo slavila 12:8, a zatim osvojila titulu.

"Odlično se poznajemo, mnogi naši igrači igraju ili su igrali tamo. Moramo da budemo mirni, sačuvamo hladnu glavu, jer se velike utakmice dobijaju i znanjem i srcem", poručio je Živko Gocić.

Selektor Dejan Udovičić istakao je da su neki ciljevi već ostvareni plasmanom u polufinale, ali da ekipa želi da ide do kraja.

"Daćemo maksimum, to je sve što mogu da obećam. Ne verujem da će biti nekih iznenađenja, odlično se poznajemo, trenirali smo zajedno, imaju sjajne igrače, trenera.....Cenim sve vaterpoliste, ali najviše srpske", zaključio je Udovičić.

Prethodno u prvom polufinalnom meču vaterpolo turnira, od 16:40 sati, sastaju se Crna Gora i Hrvatska.

Interesantan podatak vezan je za učesnike polufinala OI u Londonu, Naime, pokazalo se da su "male" zemlje daleko bolje u vaterpolu od evropskih i svetskih velesila.

Naime, Crnogorci, koji imaju samo 625.000 stanovnika, nadigrali su u četvrtfinalu Španiju, koja broji 47.2 miliona ljudi. Sa druge strane, Hrvatska (4.7 miliona stanovnika) eliminisala je selekciju SAD (312 miliona), dok je Srbija (7.3 miliona stanovnika) nadigrala Australiju (22.6 miliona).

(Tanjug, foto: Guliver/Getty images)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   London

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.