Filipo registrovao žute prsluke kao zaštitni znak

Izvor: B92, 27.Dec.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipo registrovao "žute prsluke" kao zaštitni znak

Pariz -- Bivši potpredsednik Nacionalnog fronta i blizak savetnik Marin le Pen Florijan Filipo registrovao je "žute prsluke" kao zaštitni znak pred Evropske izbore 2019.

Po odlasku iz Nacionalnog fronta osnovao je sopstveni pokret pod nazivom Patriote, preneo je portal Politiko.

Filipo je rekao "Opinionu" da želi da predvodi listu kandidata "pola Patriota, pola žutih prsluka" na evropskim izborima.

Pokret "žutih prsluka" koji nema lidere počeo je u novembru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao protest protiv povećanih cena goriva i najavljivanih taksi za gorivo, da bi prerastao u pokret protiv politike francuskog predsednika Emanuela Makrona i zvaničnici i krajnje levice i krajnje desnice su izjavili da žele demonstrante "žutih prsluka" na svojim listama za evropske izbore.

U nedavnom istraživanju javnog mnjenja IFOP, 13 odsto ispitanika je izjavilo da bi glasalo za kandidate "žutih prsluka" na evropskim izborima. Filipo je registrovao kao zaštitni znak "žute prsluke" 30. novembra, ali je rekao da još treba da sačeka na odluku Nacionalnog industrijskog instituta za vlasništvo, koje je dobilo preko 20 zahteva za registrovanje kao zaštitnog znaka "žutih prsluka" različito napisanih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.