Filipini: Ektremisti ubili 16 ljudi

Izvor: B92, 28.Jul.2014, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Ektremisti ubili 16 ljudi

Manila -- Filipinska vojska saopštila je da su pripadnici ekstremističke organizacije "Abu Sajaf" na jugu zemlje ubili najmanje 16 osoba, među kojima je bilo žena i dece.

Ekstremisti su napali seljane koji su u dva kombija putovali u posetu rođacima na završetku ramazanskog posta, prenela je agencija AP.

Napad je izvršen u selu Talipao u većinski muslimanskoj filipinskoj provinciji Sulu, gde su militanti opstali u svojim kampovima u dužungli, uprkos višegodišnjoj ofanzivi koju je filipinska vojska sprovela uz podršku SAD.

To je jedan od najkrvavijih napada grupe "Abu Sajif" poslednjih godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Filipini: Ektremisti ubili 16 ljudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2014

Filipinska vojska saopštila je da su pripadnici ekstremističke organizacije "Abu Sajaf" na jugu zemlje ubili najmanje 16 osoba, među kojima je bilo žena i dece. Ekstremisti su napali seljane koji su u dva kombija putovali u posetu rođacima na završetku ramazanskog posta, prenela je agencija AP. Napad...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.