Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filigran od stihova satkan

U Gradskoj biblioteci, u Sen Galenu, nedavno je održano književno veče, a brojna publika je tražila stolicu više. Došlo je stotinak ljubitelja poezije da čuju i uživaju u stihovima pesnika, članova Udruženja srpskih pisaca Švajcarske.

Pesnici, njih petnaestak, recitovali su svoje stihove. Bilo je tu ljubavne, rodoljubive i dečje poezije, stihova na nemačkom jeziku, ali i anegdote iz kulturnog blaga našeg naroda. Pisci su na kraju poklonili biblioteci svoje knjige tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se uvećao fond srpskog stvaralaštva.

Voditelji druženja bili su Violeta Aleksić, novinarka i književnica i Vića Mitrović, poznati društveni aktivista u ovom kantonu, koji je osmislio ovo veče.

Upravnica biblioteke Krista Oberholcer pozdravila je goste i ostala da prisustvuje večeri gde je za svakoga bilo ponešto. Gitarista Dejan Zorić bio je muzička pratnja glasu Božice - Bobe Nedeljković, koja je pesmom zagrejala već ugodnu atmosferu.

Predsednik Udruženja pisaca Milisav Đurić izrazio je nadu da će u budućnosti biti više ovakvih druženja. U publici je bilo mnogo mladih, došli su i predstavnici SPKD Prosvjeta, kao Dragan i Lola Đerić, vlasnici knjižare Freska.

Ovo veče za pamćenje nastavljeno je uz apero do ponoćnih sati. Svi su bili zadovoljni i zahvalni Vići Mitroviću na perfektnoj organizaciji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.