Fijat poklonio knjige biblioteci

Izvor: RTS, 28.Nov.2013, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat poklonio knjige biblioteci

Kompanija Fijat automobili Srbija Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" u Kragujevcu donirala je najtraženije knjige za decu. Cilj donacije je, kako kažu, ulaganje u obrazovanje mladih.

"Vidovite priče", "Orlovi rano lete", "Snežna kraljica" samo su neke od dečjih knjiga kojima je, zahvaljujući kompaniji Fijat automobili Srbija, obogaćen fond Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Kragujevcu.

Najmlađi posetioci biblioteke imali su priliku da prvi prelistaju knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da ih sami obeleže pečatom koji je FAS napravio posebno za ovu priliku.

"Ljubav prema čitanju se gradi od malih nogu i drago nam je što već danas vidimo veliki broj dece koja radosno dolaze u biblioteku. Knjige uvek predstavljaju dobru investiciju, a zadovoljni smo što povećavanjem fonda naslova za najmlađe pomažemo bibliotekama u lokalnim zajednicama i time utičemo na razvoj obrazovanja, opismenjavanja i kulture u ovom gradu", rekla je Aleksandra Ranković, menadžer komunikacija, kompanije FIAT Automobili Srbija.

"Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" se već duže vreme bori sa velikim finansijskim poteškoćama koje u značajnoj meri otežavaju obavljanje njene osnovne delatnosti. Nedostatak novca za nabavku neophodnih i aktuelnih naslova kao i tehničke opreme, nije, bar se nadamo, uticala na kvalitet usluga koje zaposleni pružaju korisnicima. Zahvaljujući entuzijazmu i trudu bibliotekara, ali i donatorima, koji u ovim teškim vremenima daju svoj doprinos razvoju kulture i obrazovanja, naša biblioteka uspešno obavlja svoju delatnost. Ovoga puta zahvalnost dugujemo kompaniji FAS, koja je dečjem odeljenju biblioteke donirala najtraženije knjige za decu. Ovaj poklon ima veoma veliku vrednost za nas, jer je došao u trenutku kad nam je za nabavku novih knjiga odobreno neočekivano malo novčanih sredstava, a u skladu sa trenutnim mogućnostima Skupštine grada", istakli su predstavnici ove gradske biblioteke.

Donacija fondu biblioteke "Vuk Karadžić" u Kragujevcu samo je jedna od aktivnosti koje FAS sprovodi s ciljem da pomogne obrazovanju mladih.

Tokom leta organizovan je nesvakidašnji projekat "Leto u FAS-u" kad je više od 600 dece zaposlenih provelo mesec dana u fabrici sa svojim roditeljima, učestvujući u brojnim edukativnim i zabavnim radionicama. Takođe, tokom Nedelje bezbednosti, FAS je omogućio učenicima srednjih škola da prisustvuju predavanjima o bezbednosti, sa posebnim akcentom na bezbednost na radnom mestu.

rts.kragujevac@rts.rs

+381 34 335 542 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fijat poklonio knjige biblioteci u Kragujevcu

Izvor: knjige.pravac.com, 28.Nov.2013

Kompanija Fijat automobili Srbija Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" u Kragujevcu donirala je najtraženije knjige za decu. Cilj donacije je ulaganje u obrazovanje mladih. Vidovite priče, Orlovi rano lete, Snežna kraljica samo su neke od dečjih knjiga kojima je, zahvaljujući kompaniji Fijat...

Nastavak na knjige.pravac.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.