Figaro: Francuska učenica među devet žrtava napada u školi Vladislav Ribnikar

Izvor: Beta, 04.Maj.2023, 12:07

Figaro: Francuska učenica među devet žrtava napada u školi Vladislav Ribnikar

Francuski list Figaro (Le Figaro) potvrdio je da je među devet žrtava jučerašnjeg oružanog napada u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu bila francuska učenica i dodao da je neviđeni masakr sa predumišljajem počinio đak od 13. godina."Učenik od 13 godina ušao je u sredu u školu oko 8.40 sati sa pištoljima koje je uzeo iz stana svog oca, a zatim je otvorio vatru ubivši devet osoba, uključujući jednu francusku učenicu", preneo je list saopštenje francuskog Ministarstva spoljnih poslova.Figaro u tekstu sa naslovom "Masark u Srbiji: Francuska učenica među devet žrtava", preneo je da "đak od 13 godina sa predumišljajem počinio neviđeni masakr u frankofonoj školi u Beogradu".Prenoseći izjave srpskih zvaničnika koji su usledili juče tokom celog dana sa detaljima ubistava, hapšenja učenika i svedočenja preživelih đaka koji su bili u školi za vreme napada, Figaro je naveo da je počinilac Kosta K. bio poznat kao dobar učenik koji je, čini se, loše prihvatio lošu ocenu u školi i ruganje svojih drugova iz razreda koji su ga zvali "štreber"."Za mnoge ta tragedija pokazuje da je krajnje vreme da institucije i društvo u celini reaguju na sveprisutno nasilje", naveo je Figaro prenoseći izjavu predsednice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasne Janković ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mond: U Srbiji nova ubistva južno od Beograda

Izvor: Danas, 05.Maj.2023, 10:01

Pariski list Mond (Le Monde) preneo je rano jutros vest o ubistvima osam osoba kod Mladenovca naglašavajući da se to dogodilo nekoliko dana posle masakra u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.