Fidel Kastro danas slavi 87. rođendan

Izvor: Blic, 13.Avg.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fidel Kastro danas slavi 87. rođendan

Bivši lider Kube Fidel Kastro, koji se povukao sa vlasti pre nekoliko godina, danas slavi 87. rođendan.

Kastro svoj rođendan proslavlja u krugu prijatelja i porodice, a današnji dan je za kubanske medije bio povod da podsete na ogroman uticaj koji je on imao na istoriju zemlje.

Osim toga, današnji dan podstakao je mnoge Kubance da razmišljaju o tome kakvu će budućnost imati pošto sa vlasti ode i brat Fidela Kastra, Raul. On je nedavno izjavio da mu je predsednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mandat koji ističe 2018. godine poslednji.

- Kalandar ne može da se vrati unazad - kaže mehaničar iz Havane Dajren Silva.

Fidel Kastro bio je vođa Kubanske revolucije kojom je 1959. godine zbačen diktorski režim Fulhensija Batiste. Do 1976. godine bio je na mestu premijera, a od tada do 2008. predsednik Kube. Potom se zbog bolesti povukao sa vlasti, a njegove dužnosti preuzeo je Raul Kastro.

Od kada se povukao sa vlasti Fidel Kastro se retko pojavljuje u javnosti. Redovno je pisao kolumnu "Refleksije". U poslednje vreme sve ređe piše, a to je objasnio time što njegova kolumna zauzima prostor u državnim medijima koji je, kako je rekao, neophodan za druge svrhe.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.