Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fićama okupirali centar Šafhauzena

Prošlog vikenda ispred Srpskog kulturnog kluba u Šafhauzenu održan je 5. Internacionalni skup fića, a došli su vlasnici ovih popularnih automobila iz Srbije, Makedonije, Austrije, Nemačke i Švajcarske. Među 20-ak vlasnika zastave 750 bili su i Dragan Marinković iz Beograda iz Srbije, Kire Karov iz Štipa u Makedoniji, Jadranko Grizelj iz Bregenca u Austriji, Grga Dulagić i Filip Cvetković iz Minhena u Nemačkoj i Branko Barnjaković iz Nidervila u Švajcarskoj.

Svi automobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su u koloni vozili do centra Šafhauzena, naravno uz dozvolu policije i tamo se parkirali, tako da su meštani Šafhauzena, a i turisti imali priliku da razgledaju i da se slikaju pored popularnih fića.

Posle toga su se svi vratili na plato ispred kluba i nastavili veselje uz muziku do kasno u noć.

- Pošto sam od nedavno predsednik Srpskog kulturnog kluba u Šafhauzenu, ovo je meni prvi skup fića i zadovoljna sam posetom. Mada zbog praznika neki nisu bili u mogućnosti da dođu, sve u svemu zadovoljna sam. Mi smo se organizovali, spremali dosta hrane i pića imamo večeras i muziku, tako da je sve pod kontrolom - izjavila je Danijela Branković predsednica Srpskog kluba u Šafhauzenu, rodom iz Založnice u Lici.

Duško Prodanović zvani Kugla, predsednik Zastava oldtajmer kluba iz Šafhauzena je takođe zadovoljan brojem učesnika.

- Drago mi je što je osim fića bilo i ostalih zastavinih automobila i drugih oldtajmera. Zadovoljan naročito time što su došli i bajkeri kako bi uveličali ovaj naš tradicionalni skup. Organizovali smo muziku i tek sada kreće žurka, a sledeće godine očekujem još više automobila.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.