Fetel pobedio na trci za VN Malezije

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2013, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel pobedio na trci za VN Malezije

Aktuelni svetski šampion vozač Red Bula Nemac Sebastijan Fetel pobedio je danas u trci Formule jedan za Veliku nagradu Malezije voženoj na stazi "Sepang".

Velika borba za prvo mesto između timskih kolega iz Red Bula

 

Do svoje 27. pobede u karijeri, trostruki svetski šampion Sebastijan Fetel došao je za sat, 38 minuta, 56 sekundi i 681 stotinki.

 

Drugo mesto zauzeo je Mark Veber iz Red Bula sa četiri sekunde i dve stotinke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao vozač Mercedesa Luis Hamilton sa zaostatkom od 12,1 sekundi.

 

Četvrto mesto zauzeo je Niko Rozberg iz Mercedesa, peti je bio Felipe Masa iz Ferarija, a zatim sledi dvojac iz Lotusa Roman Grožan i Kimi Raikonen. Vozač Zaubera Niko Hilkenberg bio je osmi, a bodove su osvojili i Serhio Peres iz Meklarena i Žan Erik Vernj, koji vozi za Toro Roso.

 

 

Velika nagrada Malezije donela je dosta uzbuđenja. Iako je Veber vodio tokom većeg dela trke, Fetel je sve vreme bio blizu i svoju priliku iskoristio je desetak krugova pre kraja, kada je došlo i do veoma agresivnog okršaja dvojca Red Bula. Australijancu je pre tog duela poručeno da štedi motor i pneumatike, ali se, prema prvim informacijama, Fetel oglušio o naredbe tima i odlučio da izazove svog timskog kolegu i na kraju dođe do trijumfa.

 

I među vozačima Mercedesa je moglo doći do borbe za treću poziciju i podijum na samom kraju trke, kada je Rosberg bio mnogo brži od Hamiltona, ali je timska naredba glasila da čuvaju bolide i završe trku u poretku u kakvom jesu. 

 

Trku je obeležilo i odustajanje Fernanda Alonsa već u drugom krugu. Špancu je posle starta nastradalo prednje krilo, a iako je mogao da stigne do boksa, iz Ferarija je odlučeno da ostane na stazi, što mu se obilo o glavu i on je izleteo.

 

Treća trka u šampionatu Formule jedan vozi se 14. aprila u Šangaju, za Veliku nagradu Kine.

 

Rezultati trke za Veliku nagradu Malezije:

1. Sebastijan Fetel (Nemačka) Red Bul 1:38:56.681

2. Mark Veber (Australija) Red Bul + 4.298

3. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes + 12.181

4. Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes + 12.640

5. Felipe Masa (Brazil) Ferari + 25.648

6. Roman Grožan (Francuska) Lotus + 35.564

7. Kimi Raikonen (Finska) Lotus + 48.479

8. Niko Hilkenberg (Nemačka) Zauber + 53.044

9. Serhio Peres (Meksiko) Meklaren + 1:12.357

10. Žan-Erik Vernj (Francuska) Toro Roso + 1:27.124

 

Generalni plasman vozača:

1. Sebastijan Fetel 40

2. Kimi Raikonen 31

3. Mark Veber 26

4. Luis Hamilton 25

5. Felipe Masa 22

6. Fernando Alonso

 

Generalni plasman konstruktora:

1. Red Bul 66

2. Lotus 40

3. Ferari 40

4. Mercedes 37

5. Fors Indija 10

6. Meklaren 4

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fetel se pokajao: Zabrljao sam, Veber je trebalo da pobedi!

Izvor: Blic, 24.Mar.2013

Sebastijan Fetel nije na baš sportski način osvojio trku za Veliku nagradu Malezije, ali se na neki način posle prvog ovosezonskog trijumfa pokajao i priznao da je njegov timski kolega Mark Veber zaslužio da se nađe na najvišem postolju...Mnogo bure podiglo se posle trke i u samom finišu na stazi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.