Festival zimnice u Koceljevi

Izvor: Glas javnosti, 27.Sep.2012, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival zimnice u Koceljevi

BEOGRAD - U Koceljevi će 28. i 29. septembra po četvrti put biti održan Festival zimnice, kao jedinstvena manifestacija tog tipa u Srbiji, najavila je Turistička organizacija Koceljeve.

Cilj manifestacije je unapređenje proizvodnje, prerade i plasmana povrća,voća i drugih poljoprivrednih proizvoda tog kraja.

Festival će okupiti veći broj poljoprivrednih gazdinstava, koja se bave proizvodnjom povrća, voća i zimnice u domaćoj radinosti, kao i veliki broj proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iz Srbije.

Posetioci će pored degustacije na štandovima, moći i da kupe proizvode pripremljene po starim recepturama naših baka.

Očekuje se da festival poseti više hiljada građana, koji će uz smotru folklornih ansambala iz čitave Srbije, moći da uživaju i uz nastup Baneta Krstića i grupe "Garavi sokak".

Pored toga, u subotu će biti održano i takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša, a za nedelju je predviđen 4. koceljevački "Klima blok maraton".

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.