Festival rakije i vina 12. i 13. oktobra u Beogradu

Izvor: Kurir, 08.Okt.2012, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival rakije i vina 12. i 13. oktobra u Beogradu

BEOGRAD - Festival rakije i vina, na kojem će svoje proizvode predstaviti 40 proizvođača, biće održan 12. i 13. oktobra na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, izjavila je glavna organizatorka Festivala Nataša Budisavljević.

Ona je rekla da će posetiocima biti na degustaciju ponuđene najbolje srpske rakije, vina srpskih, ali i italijanskih, portugalskih, hrvatskih i čileanskih proizvođača.

“Srbija je širom Evrope i sveta poznata po rakiji i želja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << proizvođača je da tu tradiciju nagrade lepom budućnošću, odnosno da Srbiju kroz kvalitet svojih proizvoda predstave u najboljem svetlu”,rekla je Budisavljevićeva dodajući da će na Festivalu biti predstavljene visokokvalitetne rakije od raznog voća.

Po njenim rečima šljivovice, dunjevače, kajsijevače, kruškovače i druge vrste rakija proizvedene u Srbiji, posetiocima će biti predstavljene u lepo dizajniranim pakovanjima, spremne za svetsko tržište.

Među proizvođačima vina, po rečima Budisavljevićeve, posebno mesto zauzeće vinari iz Istočne Srbije. Zahvaljujući nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju GIZ, beogradskim ljubiteljima vina predstaviće se deset vinarija iz tog dela Srbije sa vinima od autohtonih sorti grožđa iz negotinskog i knjaževačkog vinogorja.

“Specijalni gosti Festivala biće proizvođači maslinovih ulja i vina iz Istre. Grad Vodnjan, sa juga Istre, poznat je po proizvodnji maslinovih ulja, ali i po tradicionalnom festivalu mladih maslinovih ulja”, najavila je Budisavljević, dodajući da će ove godine na toj priredbi u Vodnjanu kao specijalni gosti nastupiti i proizvođači srpskih rakija.

Ulaz na Festival je besplatan, a degustacije rakije i vina se plaćaju vaučerima u vrednosti od 50 dinara, koji se kupuju na blagajni Festivala. Na blagajni će se prodavati i čaše za vino.

Organizator Festivala rakije i vina je udruženje “Interfest”, a suorganizatori su udruženje “Srpska rakija” i Privredna komora Beograda, a Festival je podržala i Turistička organizacija Srbije.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Festival rakije i vina u Beogradu

Izvor: Akter, 08.Okt.2012

Festival rakije i vina, na kojem će svoje proizvode predstaviti 40 proizvođača, biće održan 12. i 13. oktobra na Trgu Nikole Pašića u Beogradu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.