Festival nordijskog filma od 21. do 25. februara u Beogradu

Izvor: Blic, 18.Feb.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival nordijskog filma od 21. do 25. februara u Beogradu

Festival "Nordijska panorama", na kome će biti prikazano 20 ostvarenja danske, finske, norveške, švedske i islandske kinematografije, biće održan od 21. do 25. februara u Beogradu. Sergej Trifunović u filmu "Volim i ja tebe"

Dokumentarni, kratkometražni i animinirani filmovi biće prikazani u Kulturnom centru Beograda i u Domu kulture Studentski grad.

Selektor programa festivala Dimitrije Vujadinović kazao je na konferenciji za novinare da su filmovi "selekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << selekcije istoimenog festivala na Islandu".

- Posebno smo ponosni na našu publiku koju čine vise od 45.000 ne-slucajnih gledalaca, među kojima najviše ima školaraca i studenata, kritičnih mislilaca i filmofila - kazao je Vujadinović.

Festival će otvoriti finski film "Tašna", dok će se Švedska predstaviti dokumentarnim filmom "Uz kaficu", u kome žene starije od 80 godine otvoreno govore o svom seksualnom iskustvu.

Norvešku će predstaviti film o problemu imigranata u toj zemlji "Volim i ja tebe", u kome glavnu ulogu igra Sergej Trifunović.

Iako već prikazan na festivalu Sedam veličanstvenih, organizatori očekuju veliki odziv publike i za film "Palme", koji govori o ubijenom švedskom premijeru Ulofu Palmeu.

Tokom festivala biće otvorena i izložba osam nordijskih umetnika u Kući Đure Jakšića i organizovan okrugli sto o književnosti skandinavskih zemalja.

Festival organizuje Balkankult fondacija i Kulturni centar Beograda.

Prodaja ulaznica počela je danas po ceni od 250 dinara, a posle Beograda, filmovi će biti prikazani u Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Obrenovcu, Čačku, Leskovcu, Zaječaru i Kraljevu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.