Festival kratkog filma u Kovinu

Izvor: RTS, 22.Dec.2018, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival kratkog filma u Kovinu

U dvorani Centra za kulturu Kovin, u subotu 22. decembra, održan je Festival kratkog filma „Milivoje Unuković”, koji su organizovali Smuk teatar i Centar za kulturu Kovin.
Festival kratkog, art i „garažnog” filma otvorila je „Vatra” film Milivoja Unukovića iz 1978. godine, u kojem igraju  Gordana Ivanović i Ljubiša Vulović.  
Ove godine festival je revijalnog karaktera. Cilj organizatora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da stvori stabilnu manifestaciju koja bi u budućnosti bila internacionalnog takmičarskog karaktera mladih i amaterskih filmskih autora kratkog filma, „kroz refleks na aktuelne sociološke aktivnosti i afirmaciju filmskih formi u okruženju”.
Za film „K.R.T.” iz 2011, za koji režiju i montažu potpisuje Nenad Vulić. Nemački film „Corporal Tension” delo je Vaštaga Vendela (autor) i  Predraga Pavića (kamera).
„Probni brak” iz 2015. godine režirala je Zorica Petrović, a „Banatske sličice” Milan Živković. 
Rumunski film „Petak uveče oko 11 sati” (Vineri in jur de 11) prikazan je sa titlom na engleskom jeziku.
Festival kratkog filma posvećen je Milivoju Unukoviću, proslavljenom reditelju kratkometražnih amaterskih filmova, dobitniku velikog broja nagrada, suosnivaču i dugogodišnjem članu Kino-foto kluba „Veljko Vlahović” iz Kovina.
Snimio je više od stotinu filmova, a pored kratkog metra, iz njegove umetničke radionice izašao je i dugometražni igrani film „Amerikanac”.
Unuković je veliki deo radnog veka proveo kao direktor nekadašnjeg bioskopa „4. oktobar” ukojem su, odmah nakon beogradskog FEST-a, prikazivani najnoviji svetski filmovi. On je takođe organizovao i reviju filmova „Mala Pula”.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.