Feministkinje protiv Rijane

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Feministkinje protiv Rijane

Organizacija koja se bori protiv nasilja nad ženama optužila je Rijanu za "ponižavanje ženskog roda" u spotu za pesmu "We found Love".

Rijanin najnoviji spot za pesmu "We Found Love" na meti je napada američkih organizacija za ženska prava. U spotu se prikazuju upotreba droge, seksa i nasilja, zbog čega su organizacije koje se bore protiv nasilja nad ženama optužile pevačicu za stvaranje negativne slike o ženama.

"Rijanin novi spot je sramota, šalje poruku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je ona objekat koji muškarac poseduje, a to je upravo ono što doživljavaju stvarne žrtve nasilja", rekla je Elen Keli iz Centra za pomoć žrtvama silovanja.

Ovo nije prvi put da se Rijana nađe na meti nekog udruženja - prvo ju je savet roditelja optužio za "perverzan nastup" na dodeli Bilbord nagrada, potom za podsticanje nasilja u spotu za pesmu "Man Down" u kojem ubija muškarca koji ju je silovao, a sada i zbog stvaranja negativne slike o ženama.

Rijana na dodeli Bilbord nagrada ove godine:

Rijanin spot "Man Down"

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.