Femenka gola skočila na oltar

Izvor: B92, 25.Dec.2013, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Femenka gola skočila na oltar

Keln -- Jedna aktivistkinja grupe "Femen" izazvala je pravi haos u katedrali u Kelnu, tokom božićne mise, kada je gola skočila na oltar.

Hiljade ljudi prisustvovalo je božićnoj misi u katedrali kada je aktivistkinja Femena skočila na oltar i otkrila gole grudi preko kojih je pisalo "Ja sam Bog".

Sveštenici i ostalo crkveno osoblje uspeli su da savladaju aktivistkinju, i da je izbace iz katedrale dok je sveštenik koji je predvodio misu nastojao da smiri zbunjene vernike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako se navodi u saopštenju Femena, aktivistkinja je to uradila kako bi iskazala svoje nezadovoljstvo stavom Katoličke crkve o pobačaju.

Podsetimo, aktivistkinje Femena su nedavno gole protestovale na Trgu Sv. Petra u Vatikanu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Gola "Femenka" skočila na crkveni oltar

Izvor: Radio 021, 25.Dec.2013

Jedna aktivistkinja grupe "Femen" izazvala je pravi haos u katedrali u Kelnu, tokom božićne mise, kada je gola skočila na oltar.

Nastavak na Radio 021...

"Ja sam Bog" na golim grudima: Femenka prekinula misu u Kelnu

Izvor: Blic, 26.Dec.2013, 11:49

Na ponoćnoj misi u Kelnu, mlada aktivistkinja pokreta Femen se popela na oltar katedrale i zgrozila okupljene vernike, pošto je na golim grudima napisala "Ja sam Bog". ..Ona se probila u prve redove, popela se na oltar i otkrila gole grudi na kojima su bile ispisane te reči...Obezbeđenje ju je ubrzo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.