Femen: Toplesom protiv Erdogana

Izvor: B92, 05.Jul.2013, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Femen: Toplesom protiv Erdogana

Istanbul -- Feministkinja iz radikalne grupacije Femen protestovala je u toplesu na aerodromu u Istanbulu protiv religioznog konzervatizma turskog premijera Erdogana.

Obučena jedino u mini šorts, ta žena je izvela svoju predstavu na aerodomu Sabiha Gokčen na azijskoj strani Istanbula, prenela je agencija AFP.

Ona je mahala plakatom u obliku avionske karte na kojoj je pisalo: "Erdogan, od Istanbula do Kabula".

Policija je posle kratkotrajnog protesta uhapsila tu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << feministkinju.

Grupacija Femen je u saopštenju pozvala "narod Turske da, poput Egipćana, svrgne Erdoganov islamistički režim i primora Erdogana da ode u neku zemlju koja mu je duhovno bliska, kao što su Iran, Avganistan i Pakistan".

Ta grupacija je pozvala "voljeni turski narod" da nastavi proteste protiv Erdogana koji su izbili prošlog meseca na istanbulskom trgu Taksim, u kojima su život izgubile četiri osobe, a veliki broj ih je povređen.

Islamizacija turskog društva tokom Erdoganove 10.godišnje vladavine bila je jedna od glavnih pritužbi demonstranata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toplesom protiv Erdoana

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2013

ISTANBUL - Jedna feministkinja iz radikalne grupacije Femen protestovala je danas u toplesu na aerodromu u Istanbulu protiv religioznog konzervatizma turskog premijera Redžepa Tajipa Erdoana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.