Federalni agenti SAD i dalje rasteruju demonstrante u Portlandu

Izvor: Beta, 27.Jul.2020, 18:14

Federalni agenti SAD i dalje rasteruju demonstrante u Portlandu

Miran protest se danas pretvorio u intenzivan sukob demonstranata i policije u Portlandu, najvećem gradu savezne američke države Oregon.Noć koja je počela nepotvrdjenim pucanjem iz vatrenog oružja i nalaženjem džaka s municijom i "Molotovljevim koktelima" usred mirnog protesta, pretvorila se u intenzivan sukob demonstranata i policije.  Američki agenti su pre zore nekoliko puta ispaljivali suzavac i bombe za zaslepljivanje kako bi rasterali masu demonstranata ispred Federalnog suda.Neki demonstranti su se popeli na ogradu suda, a drugi su ispaljivali rakete za vatromet, pokušavali da probiju kapiju i usmeravali zrake lasera na policiju. Protesti nisu prestali ni tokom vikenda u Portlandu u znak podrške rasnoj pravdi i reformi policije u SAD, pogodjenim nasiljem. Demonstranti su zapalili sud u Ouklendu, u Kaliforniji, vozila su zapaljena u Ričmondu u Virdžiniji, u Ostinu u Teksasu je ubijen naoružani demonstrant, a dve osobe su povredjene u Aurori, u Koloradu, kada ih je pregazio automobil.U Portlandu, gde su savezni agenti rasporedjeni radi zaštite federalne imovine SAD, savezni sud je meta demonstranata.U tom gradu već dva meseca traju protesti, još od smrti crnca Džordža Flojda prilikom hapšenja u Mineapolisu u maju.Predsednik Donald Tramp je rekao da je poslao savezne agente u Portland da zaustave nemire, ali državni i ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAOS U PORTLANDU! BUKTI RAT POLICIJE I DEMONSTRANATA: Suzavac i molotevljevi kokteli! Federalci arsteruju masu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 27.Jul.2020

Miran protest se danas pretvorio u intenzivan sukob demonstranata i policije u Portlandu, najvećem gradu savezne američke države Oregon.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.