Fauči: Imunitet krda je glupost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2020, 15:50

Fauči: Imunitet krda je glupost

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči kritikovao je danas deklaraciju grupe naučnika koji podržavaju koncept "imuniteta krda", a koju Bela kuća koristi kako bi podstakla ponovno otvaranje škola i firmi, prenosi AP.

Fauči je istakao da je podržavanje ideje da će zaraza prestati da se širi kada je preleži većina stanovništva "totalna glupost".

Objasnio je da će svako ko ima iskustva u epidemiologiji i infektivnim bolestima, reći da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to rizično i da će se zaraziti mnogo više ranjivih kategorija stanovništva što će dovesti do povećanja broja hospitalizacija i smrti.

"Zato mislim da treba da se suočimo sa činjenicama i kažemo da je to glupost", rekao je Fauči u razgovoru za ABC njuz.

SAD su zemlja sa najviše zabeleženih slučajeva korona virusa i preminulih na svetu.

Do sada je u toj zemlji zaraženo 7.9 miliona ljudi, a 217.000 ih je preminulo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VODEĆI AMERIČKI EPIDEMIOLOG TVRDI: Imunitet krda je totalna glupost, to se mora glasno reći

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2020

SAD su zemlja sa najviše zabeleženih slučajeva korona virusa i preminulih na svetu...Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči kritikovao je danas deklaraciju grupe naučnika koji podržavaju koncept "imuniteta krda", a koju Bela kuća koristi kako bi podstakla ponovno otvaranje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.