Fasade, lice i ogledalo grada

Izvor: RTS, 23.Avg.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fasade, lice i ogledalo grada

Beograd je predložen za kulturnu prestonicu 2020-te godine. Hoće li tome doprineti radionica "Alternativna fasada" Kulturnog centra Beograda sa mnoštvom mladih ljudi, punih ideja za lepši Beograd.

Radionica "Alternativna fasada" Kulturnog centra Beograda okuplja veliki broj mladih ljudi, punih ideja za lepši Beograd. Jedan od ciljeva rada ove radionice je i da doprinesu kandidaturi Beograda za kulturnu prestonicu 2020. godine.

Nekada su fasade beogradskih zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bile ponos, lice velegrada. mnoge nisu odolele zubu vremena. Kako im vratiti život, dati novu energiju i sadržaje, ima ideju kreativni mladi tim Kulturnog centra Beograda.

"Beograd ima veliki potencijal i veoma je lep grad samo taj potencijal treba iskoristiti i to je naš cilj da se ulepšaju fasade, koje su u lošem stanju", kaže Filip Pajović iz kreativnog tima.

Njegov kolega Bogdan Car kaže da je osnovni cilj tima da se mladi usmere ka umetnosti, "koja nas vodi da pobedimo sivilo grada".

"Ova radionica služi tome da naučimo šta su spomenici kulture, a šta su zgrade na kojima može da se interveniše muralima ili strit- artom. I mi ćemo gladati da nađemo mogućnosti neke fasade da se primene neka rešenja, kaže Mia David, arhitekta, direktor KCB-a

Lice grada pre svega čine ljudi, a fasada je kompleksno arhitektonsko pitanje. Možda je ova radionica mogućnost da se nešto promeni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.