Farmer slučajno pomerio kamen i proširio teritoriju svoje države

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 19:47

Farmer slučajno pomerio kamen i proširio teritoriju svoje države

Belgijski farmer nehotice je proširio teritoriju svoje države pomerajući drevni kamen koji označava granicu sa Francuskom koja se nealazi na njegovoj zemlji.

Otkriće grupe entuzijasta koji proučavaju lokalnu istoriju tokom šetnje šumovitim pograničnim predelom na francuskoj strani pokazalo je da je granični kamen sada pomeren na 2,20 metara od mesta gde je postavljen u skladu sa sporazumom o razgraničenju pre dva veka.

To je za posledicu imalo negativne komentare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa francuske strane.

"Ako ta zemlja pripada nama, onda je to tako. Ne želimo da nas oštete za dva metra", rekao je jedan stanovnik francuskog pograničnog sela za RTL, prenosi Rojters.

S druge strane, u belgijskom mestu Erkilenes gradonačelnik David Lavo pokazao je spremnost da se izbegne međunarodni incident.

„Zemljište je prodato i mislim da je onaj ko ga je kupio pomerao granice onako kako je želeo. Ali ovo nije samo privatna međa, to je granica između država i ne možete po svojoj volji da pomerate granične markere koji su tamo već dugo", saglasan je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neobičan slučaj: Farmer pomerio državnu granicu u korist Belgije

Izvor: Blic, 05.Maj.2021

Jedan belgijski farmer nehotice je proširio teritoriju svoje države pomerajući drevni kamen koji označava granicu sa Francuskom, a koja se nalazi na njegovoj zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.