Izvor: Politika, 11.Jul.2010, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Farmakoratovi doktora Rata

U nizu nebrojenih afera ona o citostaticima naročito je potresla javnost, jer je reč o ljudskom, pogotovo detinjem zdravlju.

Šta će sve isplivati na videlo tek ćemo znati, ali su i dalje male šanse da javnost u Srbiji dozna podatke o nečemu što se posredno može vezati za ovu aferu. Baš je u „Politici” sredinom prošle nedelje objavljen detalj da se samo na beogradskom Institutu za onkologiju godišnje registruje više od 6.000 novih pacijenata i da dnevno kroz ambulante instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prođe skoro 1.000 pacijenata.

U kakvoj su vezi ti podaci s bombardovanjem 1999. godine i kakvi su od onda trendovi rasta opake bolesti, ostaje i dalje otvoreno pitanje.

Iako odgovor izostaje, jedno je jasno – današnja Srbija pravi je Eldorado za trgovinu svim mogućim preparatima koji „leče“ rak, pogotovo kada ih proizvode najmoćniji igrači globalne farmakološke industrije.

U tom svetu se vodi pravi rat za profit jer neke hemoterapije (ciklus lečenja) dostiže cenu do 200.000 američkih dolara, tvrde obavešteni.

Na svim stranama sveta, borci protiv globalne farmakomafije, njihovih lekarskih agenata, političkih i moralno posrnulih promotera, dokazuju da su enormni profiti stečeni u ovoj oblasti, u stvari, zločinački ubran harač.

Doktor Martijas Rat iz Nemačke već dve decenije vodi svoje ratove protiv farmakomafije i njenog pristupa ljudskim bolestima.

Kao nekadašnji saradnik dvostrukog nobelovca Linusa Paulinga i kao samostalni istraživač, dr Rat tvrdi da je u lečenju raznih vrsta raka od presudne važnosti da se u ljudskom organizmu uspostavi ravnoteža korišćenjem vitamina Ce i aminokiseline lizin.

Za farmaceutsku industriju, tvrdi dr Rat, „ljudsko telo je najveće tržište“ sveta. Zato ova industrija i medicina s njom u sprezi ne leče ljude da bi ozdravili, nego da zato da budu što duže bili bolesni, jer to osigurava teško zamislive profite.

Statističke analize dr Rata potvrđuju šta globalno „tržište ljudskog tela“ znači. Iza tih podataka krije se moć ekstremne neljudskosti, beskrupuloznosti i organizovanog zločinaštva farmakomafije, kome ne sudi nijedan sud.

Pošto Srbija nije nikakvo izolovano, robinzonovsko ostrvo, nego je, naprotiv, često u srcu mnogih prljavština globalnog sveta, jasno je da uvidi dr Rata imaju veze i sa nama.

Možda i u aferi sa Institutom za onkologiju, baš kao i sa bilo kojim drugim segmentom ovdašnje zdravstvene zaštite.

Zar je javnost u Srbiji zaboravila „farmaceuta“ Milana Panića, premijera SR Jugoslavije, za čiju se ondašnju „Galeniku“ govorkalo svašta, pogotovo da štancuje „lekove“ koji nisu prošli ni elementarna klinička ispitivanja.

Uostalom, pre pet godina sam umesto antitetanusa dobio injekciju destilovane vode. I to je otkriveno slučajno, kada se u Domu zdravlja na Novom Beogradu razbila ampula sa „serumom“ pa je ustanovljeno da je reč o destilovanoj vodi!

Slobodan Kljakić

objavljeno: 11/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.