Fantomke nevidljive, pa nevine

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2018, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantomke nevidljive, pa nevine

Jedini osumnjičeni u slučaju noćnog rušenja u beogradskom kvartu Savamala je Goran Stamenković, šef smene dežurne službe beogradske policije i to za nesavestan rad - objavljuje antikorupcijski portal KRIK pozivajući se na dokument Višeg javnog tužilaštva, predat nižem s obrazloženjem da nije izvršeno krivično delo iz njihove nadležnosti.

Da li što su oni koji su rušili 1.000 kvadrata poslovnog prostora zbog fantomki nevidljivi, tek u dokumentu je navedeno da nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << identifikovani, a da su počinili krivična dela "učestvovanje u grupi koja vrši krivično delo u vezi s protivpravnim lišenjem slobode".

Skoro dve godine je prošlo od ovog događaja koji još nije rešen, ukazuje Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku kaže za "Vesti" da je uz protok vremena otkriveni dokument Tužilaštva još jedna potvrda da su u toj, kako je zove, "državnoj akciji rušenja" učestvovali i gradska i republička vlast, žureći da usred noći obave "nelegalan" posao.

- Potvrđuje se da se istraga dugo vodi i da je od početka imala za cilj zataškavanje rušenja, a da se pokazalo kako su uz policiju i neke iz gradske vlasti, učestvovala i republička preduzeća - kazao je Popović.

Ubrzo posle rušenja, Aleksandar Vučić, tada premijer, obnarodovao je da su "iza onoga što se dogodilo u Savamali najviši organi gradske vlasti" i da će oni "snositi i krivično-pravnu, prekršajnu i drugu odgovornost".

Onda promenio ploču i optužio "političke mešetare" da rade protiv njega.

- Tucite mene, nemojte da pričate da vas interesuje Siniša Mali jer vas ne interesuje on nego Aleksandar Vučić - rekao je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.