Faktor Čerčil Borisa Džonsona i za čitaoce u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Faktor Čerčil" Borisa Džonsona i za čitaoce u Srbiji

Knjiga novog šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona "Faktor Čerčil", o životu i radu britanskog ratnog premijera, predstavljena je u Skupštini grada Beograda.

O toj knjizi, koja je godinu dana po objavljavanju u Londonu, prevedena i na srpski, govorili su ekspert za međunarodne odnose iz Vašingtona Lari Grosman, premijer Srbije Aleksandar Vučić i profesor na beogradskom Fakultetu za bezbednost Zoran Dragišić.

"Ono što je najinteresantnije u ovoj knjizi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jeste kako Džonoson predstavlja koliko je veliki čovek zapravo bio Vinston Čerčil i kako je on smatrao da će, ukoliko čini idobro za narod, za ljude, to biti dobro za celu državu i za politiku koju je vodio", rekao je Grosman.

Vučić je rekao da je Čerčil bio jedan od najvećih lidera savremenog sveta i da je pitanje da li će biti još takvih, "s najboljim i najvećim rezultatima".

"Dobro je da postoje oni koji od takvih hoće da uče, i na koje hoće da se ugledaju, što znači da im je ljubav prema otadžbini ključna ideologija, i mnogo bliža od ostvarivanja isključivo ličnih interesa", rekao je on.

Dragišić je rekao da ta knjiga čiji je izdavač "Albion Books", predstavlja "studiju o istorijskom subjektu" i ocenio da je "majstorski napisana".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.