Fajon: Srpskoj listi omogućiti rad na izradi statuta ZSO

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon: Srpskoj listi omogućiti rad na izradi statuta ZSO

Dijalog Beograda i Prištine se mora nastaviti kako bi se očuvala bezbednost i stabilnost građana, a svaka politizacija problema dovela bi do dodatnih tenzija, a ne rešenja, saglasili su se poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon i šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić.
Fajon je u razgovoru sa Simićem izrazila nadu da će se uskoro predstavnicima Srpske liste i upravljačkom timu omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nesmetan rad na izradi statuta Zajednica srpskih opština.
Ona je, kako se navodi u saopštenju Srpske liste, pozvala političke predstavnike Srba da aktivno učestvuju u radu kosovske skupštine i vlade, kako bi oživeli institucionalni život koji bez srpskih političkih predstavnika nema političku i institucionalnu cirkulaciju.
Simić je istakao da je Srpska snažno posvećena očuvanju mira i stabilnosti, kao i procesu nastavka pregovora između delegacija Beograda i Prištine, ali i da je veomo važno da se što pre nastavi tehnički dijalog preko koga su delegacije u prethodnom periodu pronalazile rešenja za ključne probleme srpske zajednice koja živi na Kosovu.
On je naglasio da su u Briselu već odavno definisana sva ovlašćenja i oblasti kojima će se ZSO u budućnosti baviti i da je implementacija sporazuma o njenom uspostavljanju jedina mogućnost za očuvanje i prosperitet srpskog naroda.
Simić je izrazio nadu i uverenje da Priština najiskrenije želi da omogući srpskom narodu uspostavljanje Zajednice i da očekuje jasnu percepciju Albanaca da realizacija sporazuma ne treba da bude deo problema već deo rešenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.