Fahrudina hitno smjestili na psihijatriju: Prijepoljac koji je napravio haos u autobusu možda izbegne zatvor

Izvor: SandzakPress.net, 24.Sep.2021, 14:59

Fahrudina hitno smjestili na psihijatriju: Prijepoljac koji je napravio haos u autobusu možda izbegne zatvor

Državljanin Srbije Fahrudin Kahrović (30), rodom iz Prijepolja, koji je uhapšen u Nemačkoj kad je nasrnuo na putnike u autobusu “Laste” , smešten je na psihijatrijsku kliniku radi daljeg posmatranja. Ukoliko se utvrdi da mu je uračunljivost bitno smanjena Fahrudin K. neće biti gonjen. Napad se dogodio, podsetimo, u utorak uveče u autobusu koji je saobraćao na liniji Dortmund – Beograd. – Mladić je uhapšen bez pružanja otpora, a u vreme napada nije bio pod uticajem droge i alkohola. >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Na saslušanju se branio ćutanjem. Prema proceni veštaka ne isključuje se mogućnost da je bio u psihičkom rastrojstvu. Prve kapi na tržištu koje regulišu pritisak za samo sedam dana! Uradite to sami kod kuće! Psihijatrijski stručnjak je razgovarao sa njim i došao je do zaključka da se sumnja da mu je uračunljivost bila smanjena zbog čega je smešten na psihijatriju – navode nemački mediji i dodaju da je uračunljivost preduslov za hapšenje, a da je motiv napada i dalje nejasan. Fahrudina su inače savladala trojica vozača: Milovan Jokić, Dragoljub Jeličić i Predrag Spasenović. Vozači smirivali Fahrudina Vozači su smirivali napadača dok je nemačka policija kružila oko autobusa. – Ne znam da li je bio pod uticajem nekih supstanci ili je u pitanju nešto drugo, ali je bio u takvom stanju da smo se veoma plašili da ne izađe iz autobusa i ne krene ponovo na putnike. Tek na kraju smo shvatili da bi mogao da krene i na nas, ali smo uz priču polako počeli da ga smirujemo. Svašta je govorio. Na početku je to sve bilo nesuvislo, a zatim se gotovo smirio – priča Jokić. – U autobusu je bilo devet putnika, a u Nirnbergu je ušlo još njih četvoro. Oko 16.30 sati već smo izašli na auto-put i približavali se Minhenu, kad je naglo ustao. Izvadio je nešto metalno nalik motocanglama i besomučno počeo da udara mladića koji je u tom trenutku spavao. Ubrzo je počeo da udara i jednu devojku. Nastala je užasna panika među putnicima i ja sam zaustavio autobus u zaustavnoj traci – rekao je vozač Milovan Jokić za Vesti Online. Jokić je naredna četiri sata bio na telefonskoj vezi s pripadnicima bavarske policije. – Ne mogu da otkrivam o čemu smo tačno pričali, ali sve se svodilo na njihova uputstva šta da uradimo u slučaju da pokuša da nas napadne. Tek posle četiri sata, negde oko 20.30 sati, rečeno nam je da izađemo iz autobusa i tada je počela policijska akcija koja je izgledala kao u američkim filmovima. Najpre je bačeno nekoliko dimnih bombi, a onda su njihovi specijalci razbili zadnje staklo i uz šok-bombe upali u autobus i savladali napadača – ispričao je vozač. (Kurir.rs/Alo) The post Fahrudina hitno smjestili na psihijatriju: Prijepoljac koji je napravio haos u autobusu možda izbegne zatvor appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvali Srbina da riješi talačku krizu: Šta se događalo u Lastinom autobusu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2021

U Njemačkoj se i dalje priča o incidentu koji se u utorak uveče dogodio na autoputu između Hilpoltštajna i Gredinga, u "Lastinom" autobusu, koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd, kada je jedan srpski državljanin nasrnuo na dvoje putnika, a potom prijetio da ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.