Fahrudin Radončić: Predlog za vanredne izbore u Federaciji BiH je zamka vladajuće mafije

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fahrudin Radončić: Predlog za vanredne izbore u Federaciji BiH je zamka vladajuće mafije

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da ne ne treba pristati na raspisivanje vanrednih izbora u BiH jer je to "nova zamka državne mafije koja na svakim izborima krade glasove".

"Građani 20 godina nisu mogli da menjaju vlast, jer je vlast krala na izborima, budući da ima svoje izborne komisije", rekao je Radončić u intervjuu za sarajevsku privatnu TV1, povodom velikih protesta u Federaciji BiH.

Radončić, koji je i predsednik partije Savez za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolju budućnost (SBB), podsetio je da raspisivanje vanrednih izbora traže vladajuće stranke u Federaciji BiH - Socijaldemokratska partija BiH (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA), iako izborni zakon ne previđa mogućnost održavanja vanrednih izbora.

Pročitajte još Ministar bezbednosti Bosne: Nisam znao šta se dešava! Protesti u BiH nisu organizovani, to je bunt nezadovoljnih Radončić: Bošnjaci neće dozvoliti treći entitet Radončić: Kriminalci u BiH imaju razloga da ne spavaju mirno

On je dodao da nije realno očekivati raspisivanje takvih izbora, jer stranke u Republici Srpskoj" neće na to pristati.

"Umesto što nude razne papire, bolje bi im bilo da ponude ostavku svojih kadrova", poručio je Radončić aktuelnoj vlasti SDP-a i SDA.

Ministar bezbednosti Federacije BiH, dodao je, govoreći preko sarajevske televizije Hajat, dodao i da "neko mora da odgovara građanima za 20 godina loše vlasti".

"Imamo 55 posto nezaposlenih, a prva smo zemlja u Evropi po siromaštvu i po sistemskoj korupciji i imate vlast koja krade sve izborne rezultate", rekao je Radončić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.